Mire kell figyelni, ha a babával strandra megyünk? Egyáltalán jó ötlet? Cikkünkből kiderül!

 

Természetesen, ha már elég idős a baba (6 hónap körüli vagy idősebb) semmi akadálya, hogy strandra menjetek! Ha néhány dologra oda figyelsz, mindannyian szuper élményekkel fogjátok zárni a napot!

Először is nagyon fontos a megfelelő árnyék!
Babasátor is szoba jöhet, de egy nagy napernyő vagy egy árnyékot adó fa is jó választás. A lényeg, hogy a babát ne érje folyamatos napfény!

Ha már napfény, akkor naptej és sapi!

Minél magasabb faktorú és kifejezetten babák számára készült naptejet használjatok! A baba bőre nagyon érzékeny, akár árnyékban is leéghet. A naptejet többször újra kell kenni, például ha vízbe mentek utána is. Mindenképp olvasd el a naptej hátulján lévő tájékoztatót, hogy mennyi időközönként ajánlják újra használni!
A baba fejét pedig védd, vékonyka nyári sapkával az erős napsugaraktól.

 

Úszópelus vagy sima?

Ha vízbe mentek a sima pelus nem jó megoldás, mivel a víz hatására teljesen megszívja magát, nehéz lesz és a baba számára kényelmetlen. Ezzel szemben az úszópelus nem duzzad hatalmasra a babád popsiján, így neki is sokkal kényelmesebb, szabadabban pancsizhat benne.

Pancsi után száraz ruha!

Még a legmelegebb nyári napon is megfázhat a babád egy kis hűvös szellőtől az árnyékban, ha vizes ruhában marad. Ha véget ért a pancsolás, a vizes úszópelust vedd le a babáról és töröld őt szárazra. Ha az úszópelusban sem kaki sem pisi nincs, akár meg is száríthatod, és használhatjátok újra, a minőségéből nem veszít semmit.

 

Homokban, fűben nagyon figyelj hová lép a baba!

A törött kagylók, esetleges szilánkok, a fűben a bogarak mind-mind veszélyeket rejthetnek magukban, ezért mindig nagyon figyelj hová lép, merre mászik a baba. Szükség esetén csípés elleni krém, egy kis fertőtlenítő és ragtapasz mindig jó, ha van nálad.

Hová menjünk mesterséges strand vagy természetes víz?

Ha tehetitek, a természetes vizet válasszátok, mert itt a fertőzés veszélye rendkívül alacsony ellentétben a mesterséges strandokéval, vannak kifejezetten baba-barát természetes strandok külföldön és az országban is.
Ha mégis strandra mentek mindenképp tájékozódj, hogy van-e kifejezetten a babák számára fenntartott medence!