Már ha csak egy egyszerű cumit akarunk venni a babának, akkor is rengeteg kérdésbe ütközhetünk. Altató vagy éjszakai? Latex vagy szilikon? Mik a különbségek? 

Ha azt mondjuk cumi, legtöbbször a baba szájában járó szép színes, mindenféle trendi mintákkal ellátott cumi jut az eszünkbe.

Cumiból viszont több fajta létezik, általánosságban két csoportra bonthatjuk őket: vannak az etető és a játszó cumik. És akkor itt álljunk is meg egy pillanatra.


A játszócumiról tudni kell, hogy kb. mindenhol, más néven találkozhatunk vele. Tehát a nyugtató és játszó cumi között az égvilágon semmi különbség nincs. Sőt! Az éjszakai cumi is csupán annyiban tér el a nyugtató/játszó cumi társától, hogy a gomb része világít a sötétben.

A világítás pedig arra hívatott, hogy a szülők/nagyobb babák megtalálják éjjel is a cumit villanykapcsolás nélkül.

A játszó és éjszakai cumiknak két fajtája létezik: a latex és a szilikon. Általánosságban elmondható, hogy a babák nagy része vagy az egyiket vagy a másikat fogadja el szívesebben. Ritka esetben a pici mindkettővel szívesen cumizik.

Latex vs szilikon, mi a különbség?

A latex egy természetes anyag, amit a kaucsuk gumiból állítanak elő. Tapintása puha, hamar felmelegszik, hasonlóbb az emberi bőrhöz.

Míg a szilikon átlátszó, jóval keményebb, sterilebbnek tűnő és strapabíróbb is.

És hogy melyik a jobb?

Azt majd döntse el a baba! :) Szopizós babák általában a latexet könnyebben fogadják (a hasonló meleg, bőr-érzet miatt) de pl. nagyobb babáknál érdemes a szilikon cumi mellett döntenünk a strapabírósága miatt.

Tetszett a bejegyzés? Akkor nyomj egy "like-ot". 
Legközelebbi részünkben az ortodontikus és a cseresznye formájú cumikról fogok írni Nektek! :)