Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Bugyipelenka vs. hagyományos. Mi a különbség? Melyik mikortól ajánlott?

Gregersen Emma
Bugyipelenka vs. hagyományos. Mi a különbség? Melyik mikortól ajánlott?

Mi a különbség köztük? Melyik miért jó? Mennyi idős kortól lehet használni a bugyipelenkát?

Már a baba születése előtt az egyik dolog, amiről pontosan tudjuk, hogy kelleni fog, és bizony sok fog kelleni belőle, az a pelenka.

Egy újszülött babánál természetesen a legideálisabb a hagyományos pelenka, és ilyen pici méretben egyébként sem forgalmaznak még bugyi pelenkát.
A hagyományos pelenka általában tépőzáras (de lehet ragasztócsíkkal ellátott is) ezzel rögzítjük a babán. A használata egy újszülött babán egyszerű, és kényelmes: a tépőzárat úgy állítjuk, hogy pontosan idomuljon a babához, kellően tartson.

Aztán ahogy nő a baba, eléri a 7 kg-ot, onnantól kezdhetünk kísérletezni a bugyipelenkákkal. Nem véletlenül sok édesanya kedvence ez a fajta pelus, hiszen egy izgő-mozgó mindent felfedezni vágyó picit nem sokáig lehet lekötni pelenkacsere közben. :)
A bugyi pelenka használata gyors, és egyszerű: mint egy kisnadrágot, csak fel kell húzni a babára. Levenni sem nehezebb: két oldalt a perforációnál ketté lehet szakítani, aztán felgöngyölni, mint a hagyományos pelust, és a rajta lévő ragasztócsíkkal tudjuk rögzíteni, hogy ne nyíljon újra ki.

Sokan „leszoktató pelenkaként” is vásárolják, pont a bugyis mivoltából. Mivel nagyon egyszerű le és felhúzni, a babát gyorsan a bilire, wc-re tudjuk ültetni, aztán csak simán visszahúzzuk rá a bugyipelenkát.

Tudtátok, hogy az anyukák nagy része, tavasszal, nyáron kezdi a babát szobatisztaságra szoktatni? Nem véletlenül. Ilyenkor kevesebb az esély rá, hogy a baba esetleg felfázik és persze a ruhák is gyorsabban száradnak egy-egy baleset után.

Tehát érdemes vele mindenképp egy próbát tenni, ha már a szobatásztaság felé kacsintgattok pláne, vagy csak úgy, ha gyors peluscserére vágytok. A picinek is kényelmes viselet és az édesanyáknak is egy kis könnyebbséget nyújt a pelenkázás a kis örökmozgójuk mellett. 

Keresés