Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Erre figyelj mikor pelust vásárolsz újszülött babádnak!

Erre figyelj mikor pelust vásárolsz újszülött babádnak!

 

Rendszeresen visszatérő kérdés, hogy mekkora méretet és milyen pelenkát válasszunk újszülött kisbabánknak. Nézzük! 

 

 

A pelenka mérete

 

A mai napig a leggyakrabban felmerülő kérdés, hogy mekkora méretet vigyünk a kórházba. Mi a kezdő méret újszülötteknél?

Az első 1-2 hétben az 1-es méret (2-5 kg-os babáknak) fog kelleni minden esetben, mivel az újszülöttek keskeny csípővel születnek, és egy egészséges súlyvesztés is fellép, tehát a 2-es méret biztosan nagy lenne rá még.

 

Mennyi pelenka fog fogyni?

Ez babánként változó lehet, nagyjából naponta 6-8 pelenka fog kelleni az első időszakban, ezzel számolj. Az 1-es méret általában az első két hétben fog kelleni ezzel számolj.

A pelenka kialakítása

Újszülött pelenkánál szerintem az egyik legfontosabb, hogy köldökcsonk-védős kialakítású legyen, mivel a kicsik köldökcsonkja születés után még nagyon érzékeny, jobb, ha a pelus nem irritálja. Ezért ha teheted olyat válassz, aminek ilyen a kialakítása.

 

Allergének

Ha teheted, illatanyagoktól és parabénektől, BPA-tól és latex-től mentes pelenkát válassz. Ezek azok a dolgok, melyek legjobban irritálhatják az újszülött babák nagyon érzékeny bőrét. Meglepően sok baba latex-érzékeny, ami sokszor kipirosodásként jelenik meg bőrén.

Egyéb hasznos dolgok

Nem gond, ha nincs, de ha van, megkönnyítheti egy friss édesanya életét a pelenkán lévő indikátor csík. Ez a pelenka külsején végigfutó csíkocska színváltozással jelzi, ha eljött a peluscsere ideje. Így nem kell a babádról lebontani a pelenkát, elég ha a csíkra pillantasz, hogy tudd van-e valami a pelenkában.

 

Hasznos volt számodra a cikk? Lenne még bármi kérdésed? Keress bátran!:) 

Keresés