Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Játszócumi: cseresznye vagy ortodontikus? Mi a különbség?

Gregersen Emma
Játszócumi: cseresznye vagy ortodontikus? Mi a különbség?

A játszó és altatócumikról az előző bejegyzésünkben olvashattál, most a cumik formáját és méreteit nézzük meg közelebbről.

Ha már tudjuk, hogy latex vagy szilikon cumit szeretnénk-e és hogy világítson-e vagy sem, itt a következő kérdés. A cumi formája. 

Két féle cumival találkozhatunk a kimondhatatlan- nevű ortodontikus, egyszerűbben fogszabályozós és a cseresznye cumival.


A cseresznye formájú cumi

A fogászok szerint legkevésbé egészséges a baba számára a cseresznye cumi használata, mivel a cseresznyecumi kerek, kis golyóban végződik, míg a fogszabályozós egyik vagy mindkét oldalán enyhén lapított cumi. így kevésbé károsítja a baba szájpadlását és állkapcsát.
 

Az ortodontikus avagy fogszabályozós formájú cumi

Viszont el kell itt mondanunk, hogy a hosszú ideig tartó cumi használattól - még ha a fogszabályozós mellett is döntünk - rendellenesen fejlődhet a baba szájpadlása, amitől rosszul záródik az állkapcsa és a fogak is ferdén fognak nőni.


Ezért javasolt három éves kor előtt abbahagyatni a babával a cumizást, hogy a kicsi szájpadlása és fogacskái egészségesen tudjanak fejlődni!

Továbbá fontos figyelnünk a cumi méretezését is!

Az újszülött babáknál minden esetben a legkisebb 0+-os cumival kezdjük, és a továbbiakban is törekedjünk a baba életkorának megfelelő cumira váltani!

Zárószóként megjegyezném, hogy a baba cumizása nem ördögtől való, egy kis odafigyeléssel és az időben elhagyással semmi károsodást nem okozunk a babának, viszont kellően megnyugtatja, és van mihez nyúlni adott alkalmakkor. Persze csak ha a baba is elfogadja a cumit.

Tartalomhoz tartozó címkék: Játszócumi

Keresés