Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Milyen cumit válasszunk a babának?

Milyen cumit válasszunk a babának?

Egyáltalán szükségünk van, pontosabban a gyermekünknek szüksége van rá?

 

A mai napig nagy fejtörést okoz a leendő szülőknek hogy vegyenek-e cumit, kell-e egyáltalán? És amúgy is honnan tudhatnánk, hogy a baba használni fogja-e.
Hogy használni fogja-e, azt majd születése után derül ki.

És hogy szükséges-e? Nos, erről megoszlanak a vélemények, mindenesetre a cumiról könnyebb leszoktatni a babát, mint a saját ujjáról mivel az utóbbit nem tudjuk elvenni tőle. :)

Ha cumi vásárlás mellett döntünk, az alábbiakra figyeljünk oda:

A cumi mérete

A cumik csomagolásának a bal vagy jobb felső sarkában láthatunk egy méretelosztást. Amennyiben újszülött babának vásárolunk cumit, mindenféleképpen a 0+-os mérettel kezdjük, minél kisebb a méretelosztás, annál jobb. Tehát vagy 0+, vagy 0-2 hónapos korig stb. Ezek a legideálisabbak a picinek, kialakításuk pont az ő aprócska szájához igazodik.

A cumi formája

Ortodontikus, cseresznyeformájú és a többiek… Milyet válasszunk?

A legideálisabb az ortodontikus más néven fogszabályozós cumi. Ennek lényege, hogy az egyik oldala lapított, így ahogy a baba szívogatja a majd előbújó fogakban és a szájpadlásban nem okoz deformitást.

Játszócumi? Altató cumi? Mi a különbség?

Megtévesztő lehet az elnevezés pedig csupán egyetlen különbség van a két cumi kialakításában. Az altató más néven éjszakai cumi a sötétben fluoreszkál, így könnyebben megtalálod villanykapcsolás nélkül sötétben is.

Latex vagy szilikon?

Amelyiket a babád elfogadja. Érdekes, hogy az anyatejes babák gyakran csak a latex cumit fogadják el, ami egy természetes eredetű anyag. De természetesen a mai nagyon puha szilikonből készült játszócumik is ugyanolyan jó minőséget képviselnek, tartósabbak is latex társaiknál és minden szabványnak megfelelnek.

 

Bárhogy is döntesz végül, a legfontosabb, hogy a baba korának megfelelő cumit válassz, így már nem nagyon lőhetsz mellé. És ne felejtsd el! Benne van a pakliban az is, hogy a babád nem akar cumizni, ebben az esetben ne erőltesd a cumi használatát.

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Babavárás Cumi MAM Tanácsok

Keresés