Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Úszópelenka- Mit kell tudni róla?

Gregersen Emma
Úszópelenka- Mit kell tudni róla?

Lassan itt a jó idő, az igazi pancsolós, strandolós meleg. Ilyenkor a kisgyerekes anyukáknál előkerül az úszópelenka kérdés. Milyet válasszunk? Egyáltalán milyen fajták vannak, és mit tud ez az úszópelus?

Az úszópelenka funkcióját tekintve teljesen más, mint a sima pelusok. A legszembetűnőbb, hogy benne nincs ultramag, sem vatta, mint a hagyományos társában.

Hogy miért? Az ok egyszerű: az ultramag lényege, hogy magába szívja a nedvességet és bent is tartsa azt. Így, ahogy a sima pelenka a vízhez ér, azonnal megszívja magát, és a baba popsiján egy hatalmas vízzel telt, nehéz, kényelmetlen pelenka lesz pillanatok alatt.
Tehát az úszópelenka lényege nem a nedvszívás, bizony a pisi kiszivárog belőle, a nagyobb dolgokat hívatott bent tartani.
Ezért is a jó úszópelenka a combnál gumírozott, hogy tuti-biztos védelmet nyújtson pancsolás közben is.

Két fajta létezik belőle: eldobható és mosható.

Az eldobható, hasonló elven működik a hagyományos pelenkához, használat után egyszerűen meg tudunk válni tőle, vagy- ahogy több anyuka mondta nekünk ezt a praktikát- megvárhatjuk, míg kiszárad és újra használható, persze csak ha nem történt baleset benne.
A méretezése nagyjából hasonló, mint a sima pelusoké, ugyanúgy kg-os mérettartományok vannak megadva.

A mosható verzió általában olyan méretezésű, mint a babaruhák, közülük az a jó, ha a combja kellően gumírozott, esetleg a gumírozás állítható, és a baba combja ha husibb akkor is, és ha esetleg vékonykább, akkor is kényelmesen tudja viselni és kellően zárt.

Soha ne vásároljunk belőle se nagyobbat, mint a babánk, és persze kisebbet sem! Ha túl nagyon veszünk- mondván, legalább tovább jó lesz rá- nem fog kellően védelmet nyújtani, hiszen a gumírozás nem fog úgy a baba combjához idomulni, és a derekán sem fog kellően jól zárni.

Ha strandra készültök érdemes mindig több úszó pelust vinni: azért, hogyha nem is történik semmi baleset a vízben, akkor le tudjátok venni, megszárad, (vagy egyszerűen kidobjátok) és a baba addig is száraz pelust vagy mosható úszópelust kap, így könnyebben tud szellőzik a bőre és a fertőzések is elkerülhetőek.
Egyébként érdekes, de az anyukák tapasztalatai alapján, nagyon ritka, hogy a babák a vízben kakilnának, de ha egész napos strandolós, nyaralós programunk van jobb, ha mindenre felkészülünk és úszópelenkából is lesz nálunk bőven. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Úszópelenka

Keresés