Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A nagy baba-orrszívó körkép

A nagy baba-orrszívó körkép

Itt van az ősz, és sajnos ilyenkor sokkal gyakoribbak a megfázásos-náthás időszakok is.
Nézzük, mit tehetünk annak érdekében, ha már a baba náthás, hogy megkönnyítsük neki ezt az időszakot!

Az orrjáratok tisztán tartása

Ha a baba nem kap levegőt az orrán az étvágya is sokkal rosszabb lehet tőle, ezért gondoskodnunk kell az orrjáratok tisztán tartásáról.
Milyen eszközök állnak ehhez a rendelkezésünkre? Nézzük!

A kézi orrszívó

Bizonyára minden anyuka/kismama találkozott már a puha ovális alakú kis orrszívóval, amit ha benyomunk enyhe vákuumot hozunk létre ami elméletileg a baba orrából kiszedi a keletkező váladékot. Nagyon jó hangzik, ám a valóságban ő a legkevésbé hatékony orrszívó eszköz, egy erősebb náthánál semmit nem ér.

Az elemes orrszívó

A kis praktikus, kézre álló be és ki kapcsolható elemmel működő orrszívók egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Szívóerejük nagyobb, mint kézi társainak, de masszívabb megfázás esetén nem biztos hogy elegendőek. Érdemes különböző fórumokon tapasztalatok után olvasni, márkánként változhat az elemes orrszívók teljesítménye.

Az elektromos orrszívó

Állítható szívóerősség, halk és hatékony. Általában ez jellemzi az elektromos orrszívókat. Az ára ugyan borsosabb, mint társaié, és nem is minden márka kellően hatékony, de ha egy jót találunk belőle bizony jól járhatunk vele.

A szájjal szívható orrszívó

Nem, ne aggódj nem jut semmi a szádba! A vákuumot a szívóerő képezi és egy külön kis részbe jut az orrból a váladék. Csendes, mindig kéznél van, sok anyuka esküszik rá.

Az orrszívó porszívó

Az első amit tisztáznunk kell vele kapcsolatban, hogy ha a porszívóhoz csatlakoztatjuk lefolytja annyira a motort, hogy a szívóerőssége pont tökéletes lesz. Fájdalmat nem okoz, viszont kellemetlen és a baba számára ijesztő lehet, ám ennek ellenére a leghatékonyabb az orrjáratok tisztításában ez a kis eszköz.

Rengeteg félét lehet a piacon találni, amire figyelj, hogy olyat válassz aminek a lehető legkeskenyebb a feje, hogy a baba apró nózijához könnyedén oda tudjátok illeszteni!

Maradt még kérdésed az orrszívókkal kapcsolatban? Írj nekünk bátran!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Betegség Ősz Tanácsok

Keresés