Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Bőrápolás egészen pici kortól

Gregersen Emma
Bőrápolás egészen pici kortól

A kisbabák bőrápolására különösen oda kell figyelnünk, hiszen bőrük nagyon érzékeny és védtelen minden külső tényezővel szemben. Nézzünk néhány tanácsot, amit érdemes lehet megfogadni a baba bőrének védelmének érdekében.

A pici bőre az első hat hétben semleges kémhatású, így nem védi semmi őt, amivel ellen tudna állni a baktériumoknak, gombáknak. A faggyúmirigyek sem működnek még tökéletesen, így bőre könnyen kiszáradhat.

A hámréteg sejtjei nem kapcsolódnak még olyan szorosan egymáshoz- így minden gyorsan beivódik a bőrükbe, például a mosószerek, öblítők kémiai összetevői is- ezért használjunk mindig babamosószert és figyeljünk oda a bőrápolásra. Fürdetés

Ha nagyon száraz a baba bőre, nem is muszáj minden nap fürdetnünk- elég, ha puha, nedves fürdető kesztyűvel vagy puha textilpelenkával áttörölgetjük bőrét, majd babaolajjal vékonyan bekenegetjük.
Eleinte a tiszta víz tökéletesen elég a babafürdetéshez, ám ha mégis fürdetőt szeretnénk használni mindenképpen a gyógyszertári, vagy a teljesen biotermékek közül válasszunk, ami nem válthat ki allergiás reakciót a babánál!
Fürdetés után figyeljünk oda, hogy minél puhább törölközővel itassuk fel a baba bőréről a nedvességet és soha ne dörzsöljük túl erősen, mert nagyon könnyen felsérthetjük a pici érzékeny bőrét.

Testápoló, hintőpor, popsikrém?

Valamiért sokan hajlamosak azt gondolni, hogy ha minél többet raknak például popsikrémből a baba popsijára, az annál jobb, de ez tévedés! Pont az ellenkezőjét érjük így el vele, mint amit szeretnénk: a rengeteg krém elzárja a bőr pórusait, összekeni a pelenkát, melynek a nedvszívó képessége ezáltal csökken. Mindig figyeljünk oda, hogy a popsikrémet csak vékony rétegben vigyük fel a baba bőrére!

A testápolót csak a száraz részekre vigyük fel, máshová nem is feltétlenül szükséges, és ugyancsak vékony rétegben! Hintőport és testápolót egyszerre ne használjunk, és ha a hajlatokba hintőport szórunk, csak mértékkel tegyük, mert ha összecsomósodik, felsértheti a baba érzékeny bőrét!

Természetesen a bejegyzés, csak tájékoztató jelleggel, tapasztalatból íródott, ha a baba bőre túl érzékeny, száraz, esetleg ekcémás, vagy bármi, a normálistól eltérőt tapasztalunk, orvoshoz kell fordulni!

Keresés