Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Bugyipelenka újszülöttnek?

Bugyipelenka újszülöttnek?

Mivel nagyon sokan keresnek már újszülött bugyipelenkát nálunk, ezért gondoltuk ideje tisztába tenni ezt a kérdést is.

 

A bugyipelenka egy zseniális találmány, ezt mindannyian belátjuk. Nagyon könnyű a használata: felfelé akár egy kisbugyit csak ráadjuk a kicsire, lefelé pedig el kell szakítani a két oldalán lévő perforáció mentén, majd feltekerve a pelus hátulján lévő rögzítő csíkkal „összecsukva tarthatjuk” a pelust.

Mennyi idős kortól?

Használata viszont annyi idős kortól javasolt, mikor a baba már sokat mocorog, felül és esetleg már járni is elkezdett, ezért a legkisebb méretű bugyipelenka a 3-as méretű nemzetközileg.

De hát miért, nem praktikusabb?

Egy újszülöttnél nem. Az újszülött kisbabák még nagyon keveset mocorognak, sokkal vékonykábbak, a bugyipelenkát nem lehet rögzíteni rajtuk rendesen. Könnyebb és praktikusabb a hagyományos pelenkát használni náluk, ezért is nem létezik újszülött bugyipelenka, csak hagyományos nadrágpelenka.

Miben olyan más, mint a hagyományos pelenka?

Míg a hagyományos pelenkát a baba alá terítve a lábai közt előrehúzva elől, a pocakján zárod össze, addig a bugyipelenkát, akár egy kis bugyit tudsz használni a babádon- ezért sem jó ez a megoldás újszülöttnek. Többek közt a köldökcsonkvédős kialakítás, ami elég fontos egy újszülöttnél, az is kivitelezhetetlen lenne.

 

Tetszett a cikk? Hasznosnak találtad? Írd meg nekünk véleményed, ezzel is segítve munkánkat! :) 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Pelenka Pelenkázás

Keresés