Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Így öltöztesd tavasszal a kisbabád vagy nagyobb gyermeked!

Gregersen Emma
Így öltöztesd tavasszal a kisbabád vagy nagyobb gyermeked!

A tavaszi időjárás bizony nagyon csalóka lehet. Kinézünk az ablakon, hét ágra süt a nap, ragyogó kék az ég, a hőmérséklet reggelente rendkívül alacsony, napközben felmelegszik, aztán estére megint lehűl.
Sokszor, még nekünk felnőtteknek is nehéz kitalálni, mit vegyünk fel ebben a változékony időjárásban, és persze nem akarjuk sem azt, hogy a baba megfázzon, de azt sem, hogy melege legyen. Mi a megoldás?

Rétegezzünk!

A napszaknak megfelelően kezdjük az öltöztetést, ha reggel indulunk útnak, mikor még hűvösebb van, ehhez mérten öltöztessük a babát. Mindenképpen a réteges öltöztetet preferáljuk, hogyha melegszik az idő, és a babánknak melege lesz (ilyenkor a kicsi nyűgösebb, a tarkója, nyaka, háta izzad) le tudjunk venni róla egy réteget.


Életkortól függ, hogy mennyi ruha kell a kicsikre.

Amíg a baba fekszik vagy babakocsiban ül, és nem tud annyit mozogni, nagyjából úgy öltöztessük, mint amit mi veszünk fel, csak vagy egy takaró, vagy egy kardival legyen több rajta egy réteggel. A babakocsiban, a baba alá pedig a vastag, téli takarót vékonyabbra cserélhetjük.

Ha pedig már sétál, futkos a baba, öltöztessük úgy, ahogy mi magunk is öltözünk, de a biztonság kedvéért vigyünk egy plusz réteget, ami lehet egy mellény vagy pulóver, kiskabát is, mert délutánra nagyon sokat hűlhet a levegő, ahogy megy le a nap, a szélről nem is beszélve, ami nagyon gyakori vendég tavasszal.

Sapka-kérdés

Ha pici a babánk a sapka mindig kell, tök mindegy milyen évszak van éppen. Tavasszal leginkább a szél miatt, ami védi a fülecskét. Nem kell már a téli, nagyon vastag sapka, egy vékonyabb pamut sapi tökéletes.
Nagyobb gyerekeknél pedig nincs szükség már a sapkára, csak szélben vagy erős napsütésben.

Ha ezt a néhány dolgot betartjuk és odafigyelünk arra, hogy babánk mindig rétegesen legyen öltöztetve, és ha kell le tudjunk venni róla, vagy fel tudjunk adni rá még egy réteget, már nincs is más hátra, mint élvezni a napsütést, és jöhetnek a hatalmas séták!
Kellemes tavaszt mindenkinek! :)

Tartalomhoz tartozó címkék: Levegőztetés

Keresés