Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Latex vagy szilikon játszócumi?

Gregersen Emma
Latex vagy szilikon játszócumi?

Ha cumi vásárlás mellett döntünk, két féle cumival fogunk találkozni. Mi alapján döntsünk, hogy melyiket válasszuk? Mi a különbség a latex és a szilikon játszó cumik közt?

A játszó cumiknak két fajtáját különböztethetjük meg anyaguk szerint:

Vannak a latex és a szilikon játszó cumik.
A latex egy természetes kaucsuk gumi, míg a szilikon egy mesterségesen előállított átlátszó anyag.

Latex játszócumi

Vannak kisbabák, akik csak a latex cumit fogadják el, így ha elsőre szilikonnal próbálkoztunk, de a baba kiköpi, érdemes megpróbálni a latexet is. És vannak kisbabák, akik egyáltalán nem cumiznak, ilyenkor persze semmiképpen sem szabad erőltetni a cumizást.

Ahány baba, annyi szokás. :)

Általában azok a babák, akiket szoptatnak, a természet-közelibb anyagot sokkal szívesebben fogadják. A latex egy melegebb, bőr-hatásúbb anyag, ezért van az, hogy az anyatejes babák általában jobban kedvelik ezt a fajta cumit.

Persze általában az a tendencia, hogy amit a baba megismer elsőre, azt szokja meg.
Később próbálkozhatunk cserével, ez is csak a babától függ, hogy elfogadja-e a más anyagú cumit.

Nagyobb babáknál már ideálisabb lenne a szilikon, mert tartósabb anyag, és az előbújó fogacskák bizony könnyen felsérthetik a latexet, a kicsik könnyebben kirágcsálhatják. Ilyen esetben természetesen azonnal ki kell dobni a cumit!


Szilikon játszócumi

Időtartamukat tekintve a szilikon játszó cumik jóval időt állóbbak, bár a szakemberek a 2 hónap elteltével a cserét ajánlják már, higiéniai és egészségügyi okokból.
Mindig figyelj oda a cumi állapotára, tisztítsd rendszeresen anyagtától függetlenül, és ha eljön az idő cseréld le, így mindig higiénikus marad a baba számára a cumizás.

Tartalomhoz tartozó címkék: Cumi Játszócumi

Keresés