Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Miből itassuk a babát?

Gregersen Emma
Miből itassuk a babát?

Előző bejegyzésünkben megírtuk, hogy mit és mennyi folyadékot adjunk a babának a nagy melegben, most pedig arra térünk ki, hogy miből itassuk a piciket.

A folyadékpótlás bizonyos kortól –és persze betegség idején- nagyon fontos. Amíg a baba csak és kizárólag anyatejet kap, nincs is különösebb dolgunk, hiszen az anyatej az elején vizesebb állagú, ami oltja a pici szomját. Azonban, ha tápszert kap a baba, akkor már az elejétől figyeljünk a folyadékpótlásra, minden etetés után. Na de miben kapja a baba ezt a folyadékot?


Egy kisbabánál, akit egyébként is cumisüvegből etetünk, a folyadékot is kaphatja, ugyanúgy cumisüvegből természetesen. Más kérdés, ha a baba nem eszik cumisüvegből, esetleg el sem akarja fogadni. Ilyenkor akár kiskanállal vagy babaetető pohárból is megpróbálhatjuk itatni a kicsit.

Aztán, mikor nagyobb a baba, és már más táplálékot is kap az anyatejen és/vagy tápszeren kívül, vagy pohárból itatjuk egyből, ami persze az elején mókás lesz (legalábbis a babának) mikor több kerül a ruhácskájára, mint a szájába vagy megpróbálkozhatunk a különféle itatópoharakkal is.

Mindig fontos odafigyelnünk az itatópohár csomagolásán lévő kor megjelölésre, ehhez mérten válasszuk ki az itatópoharat. Először a puha, szilikonos, cumisüvegre hasonlító kiképzésű itató és tanulópoharakkal érdemes próbálkozni. 
Az elején a fogóval ellátott itatópohár mellett tegyük le inkább a voksunkat, hiszen ezt a baba is könnyebben meg tudja fogni, ezáltal hamarabb el fogja tudni sajátítani, hogy hogyan tud a legkönnyebben inni belőle.

Tartalomhoz tartozó címkék: Etetés Itatás

Keresés