Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Milyen pelenkázó lapot válasszunk?

Milyen pelenkázó lapot válasszunk?

Nagyon könnyű elveszi a pelenkázó lapok világában, hiszen manapság már annyi féle van. Nézzük, mit kell tudni róla!

.

Nagyon könnyű elveszi a pelenkázó lapok világában, hiszen manapság már annyi féle van. Nézzük, mit kell tudni róla!

 

Merev, puha, ékes? Mi a különbség?

Vannak a kemény hátlapú pelenkázó lapok, ők a merev pelenkázó lapok.
Ezt a fajtát javasoljuk akkor, ha nincs pelenkázó komód, mivel merev háta tökéletes tartást biztosít pelenkázás során.
A puha értelem szerűen egy teljesen puha pelenkázó lapot jelöl, ezt szoktuk javasolni pelenkázó komódhoz, hiszen a komód alapból ad egy stabilitást, itt már csak a puhaságra van szükség. 

Ékes, nem ékes?

Merev és puha pelenkázó lapok közt is találhatunk ékeset. Ez azt jelzi, hogy vagy a két hosszabb szélén vagy teljesen körbe van egy kis ék alakú széle a pelenkázó lapnak, ami miatt a baba talán kicsit nehezebben tudna kifordulni belőle, illetve ad egy tartást a pelenkázó lapnak.

Mikor melyiket ajánljuk?

Ahogy fentebb is írtam, amennyiben van egy stabil pelenkázó komód, nem feltétlenül szükséges a merev falút választani, hiszen a stabilitást már megadja maga a bútor.
De ha puha felületen, esetleg a kiságy felett pelenkáznánk akkor mindenféleképpen a stabil, merevhátút javasolnám inkább, ami a babát is jobban megtartja. A merev pelenkázólapokhoz tartoznak kis csavarok mellyel stabilan rögzíthetőek a kiságy széleihez, és keresztbe téve rajta használható pelenkázásra.
Amennyiben van komódunk, tökéletesen megfelelő a puha pelenkázólap, az, hogy ékeset vagy nem ékeset választunk belőle, az már csak rajtunk áll.

 

+1 Pelenkázás utazás közben?

Az eldobható pelenkázó alátéteket már biztosan ismered, de létezik úgynevezett utazó pelenkázólap is, mely kicsi, praktikusan összehajtható, könnyedén letakarítható és bárhol bármikor higiéniás pelenkázást tesz lehetővé. Ha sokat mentek a babával, akár nagyihoz, érdemes lehet egy ilyet beszerezni. :) 

Keresés