Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

MIVEL ÉS HOGYAN VÁGJUK A BABA KÖRMEIT?

MIVEL ÉS HOGYAN VÁGJUK A BABA KÖRMEIT?

A kisbabák hadonászó mozdulataikkal könnyen felsértik saját érzékeny bőrüket, ezért fontos, hogy vágjuk rendszeresen a baba körmeit.

Na de hogyan, mivel és mikortól kell?

 

A babák gyakran születnek már olyan hosszú körmökkel, amivel könnyedén meg tudják saját magukat is karmolni, ruhácskáikba is beakadhat, ám jobb, ha várunk egy kicsit a körömvágással.

Általában 1-2 hétnek kell eltelnie ahhoz, hogy a bőr és a körömágy megfelelően elváljon egymástól, az olló biztonságosan bevezethető legyen a köröm alá, a körmök már ne legyenek olyan puhák. Így jóval kisebb a veszélye, annak is, hogy esetleg beszakad.
Ha mégis szeretnénk azonnal levágni a babánk körmeit, nagyon figyeljünk oda, óvatosan csináljuk, ha megsérül a köröm, később akár rosszul is nőhet.

Mivel vágjuk a baba körmét?

Mivel az újszülöttek körme és a körömágy is rendkívül sérülékeny jó, ha babák számára készült körömvágó ollót válasszunk, melynek vége lekerekített, első használat előtt érdemes ezt fertőtleníteni az ollót.
Vannak akik csipeszt használnak a kis körmök vágásához, ha számodra ez áll közelebb, a csipesszel is megpróbálkozhatsz, de legyél nagyon körültekintő! 

Hogyan csináljuk?

Tudtad, hogy a babák körme sokkal gyorsabban nő, mint a felnőtteké? Ezért a kis körmöket rendszeresen vágni kell, hetente általában egyszer meg kell ejteni ezt.
Legjobb, ha akkor csináljuk, amikor kisbabánk alszik, jó eséllyel fel sem fog ébredni rá, míg ilyen picike.
A körmöket nem kell ívesre vágni, csak amilyen a köröm természetes formája, de figyeljünk oda arra, hogy a köröm sarkai ne tudjanak benőni. Legyünk határozottak, de óvatosak, és egyszerre mindig csak egy kis ujjacskát fogjuk óvatosan kezünk közé.

 

Neked nehezen ment elsőre a körömvágás? Vagy könnyen belejöttél?

Lenne még bármi kérdésed? Írj nekünk bátran! :)

Tartalomhoz tartozó címkék: Babavárás Bőrápolás Tanácsok

Keresés