Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Pelenkázó lap dilemma - Melyiket válasszam?

Gregersen Emma
Pelenkázó lap dilemma - Melyiket válasszam?

Minden babaápolási és gondozási termékből mára már nagyon sok félét találhatunk. Nincs ez másként a pelenkázó lapokkal sem. De honnan tudhatjuk, hogy számunkra melyik az ideális?
Nézzük!

Először is tisztában kell lennünk a saját igényeinkkel, amihez néhány kérdésre tudnunk kell a választ. Első és legfontosabb az, hogy hová szeretnénk tenni a pelenkázó lapot. Ha van pelenkázó szekrényünk, és annak a tetején tartanánk, nincs más hátra, mint lemérni, mekkora pelenkázó lapra van szükségünk és irány a vásárlás! :) Tehát a két legfontosabb kérdésünk, hogy hová, és mekkorát kell vásárolnunk.

De mielőtt választanál, nézzük meg, milyen fajtái vannak a pelenkázó lapoknak, és hova, milyet ideális választani.

Merev pelenkázólap

Ha pelenkázó szekrényed van, nem szükséges merev pelenkázó lapot vásárolni, a stabilitást maga a szekrénylap tökéletesen biztosítja.
Itt választhatsz teljesen sima felületű szivacs, illetve „perem részekkel kialakított” verziót is. Sokan a keskenyebb szivacsra szavaznak, hogy mellé tudják pakolni a baba pelenkázásához szükséges kozmetikumokat, itt viszont érdemes fontolóra vennünk, hogy pár hónap múlva, ahogy a pici mocorog, kalimpál a kis kezeivel, lábaival, mindent le fog sodorni, majd később mindent alaposan szemügyre akar venni, és bizony semmi nem marad a helyén, mire végzünk a pelenkázással a gondosan rendbe rakott babakozmetikumokból.

Puha pelenkázó lapok

Ha kiságyra, vagy más felületen használnád a pelenkázó lapot, abban az esetben érdemes a merev fajtát választani, mivel ez adja a tartását, illetve a merev pelenkázó lapok peremmel ellátottak minden esetben, hogy biztonságosak legyenek bárhol is használod őket.
Helytakarékosság szempontjából egyébként, ha nem lesz pelenkázó komód, a kiságyra szerelhető pelenkázó lap ideális választás lehet, a babakozmetikumok helyének pedig vagy akár egy fali polc, vagy a kiságyra tehető zsebes tároló is megoldást nyújthat.

Tartalomhoz tartozó címkék: Pelenkázás Pelenkázó lap

Keresés