Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Pici babák - nagy hideg! Erre figyelj!

Gregersen Emma
Pici babák - nagy hideg! Erre figyelj!

Nagyon hideg lett az idő, ilyenkor sok kisbabás anyukában rengeteg kérdés merül fel: Szabad sétálnunk a babával a hidegben? Mire figyeljünk? Éjszaka miben altassuk a babát?
Most összeszedtük Nektek a legfontosabb kérdéseket, így könnyebb lesz átvészelni a hideg napokat.

A téli sétákról...

Az első és legfontosabb szabály, ha újszülött babád van, téli hidegben 6 hetes kor alatt nem szabad sétára indulni. Szellőztetni viszont igen, napi két –háromszor 10 percet- természetesen a babát vagy jól felöltözteted, vagy addig a szobán kívülre kell vinni, nehogy megfázzon!

Melegen, de ne túl melegen!

Ha eljön az idő, és kimentek sétálni (-5 fok alatt nem szabad kimenni a babával, ha csak nem muszáj!) mindenképp a réteges öltözet javasolt! Pamut body, rugdalozó, kezeslábas overáll és bundazsák. És persze baba végtagjait is védeni kell a hidegtől!
A babakocsit a baba alatt is béleld ki, mert könnyen felfázhatnak alulról a babák.

Ha meleg helyre mentek…

Ha boltba, vagy bármilyen meleg helyre bementek, azonnal bontsd le a babáról az overállt, a sapit pedig vedd le a fejéről. Akkor is, ha alszik! Inkább ébredjen fel, minthogy bent a melegben megizzad, mikor kiviszed, pedig megfázik.

Babaszoba télen

A babaszobában - és tulajdonképpen a lakásban is- az ideális hőmérséklet egy kisbaba számára télen 21-23 fok között van, de plusz-mínusz néhány fokhoz is kiválóan tudnak alkalmazkodni a kicsik.
Ha már kúszik-mászik a baba érdemes nappalra melegebb, több rétegű ruhát adni otthon is rá, nehogy felfázzon a hideg padlón.

Éjszakára takaró, hálózsák, vastag pizsi?

Semmiképp! Ha túl melege lenne éjjel a babának, nem tudna aludni, megizzad, megfázhat. Ha hálózsákban altatod, elég alá egy kezes-lábas pizsi. Amennyiben takarót használtok, egy vastagabb pizsama (rugi) kerüljön a babára, így ha lerúgja magáról a takarót, akkor sem fog megfázni.


Kellemes téli napokat kívánok nektek és sok-sok élményt a hideg napokban is!
Ha tehetitek, és az időjárás engedi, sétáljatok sokat! Amellett, hogy remek kikapcsolódás a babának, immunerősítő is!:)

Tartalomhoz tartozó címkék: Hideg Levegőztetés Séta

Keresés